Zoetermeerse scouts bij Wereld Jamboree in Zuid-Korea

Troep Vuurvlinder bij de officiële opening van de WSJ 2023.
Troep Vuurvlinder bij de officiële opening van de WSJ 2023.
Foto: Scouting JMC

Zuid-Korea organiseert van 1 tot en met 12 augustus 2023 in SaeManGeum de 25e World Scout Jamboree. Vanuit Zoetermeer zijn er 25 scouts aanwezig. Het thema dit jaar is ‘Draw your dream’.

De World Scout Jamboree (WSJ) is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland gehouden. Totaal komen ruim 43.000 scouts uit 158 verschillende landen samen op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door het organiserende land maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar.

Vanuit Nederland nemen 35 troepen met in totaal 1260 jeugddeelnemers en 140 troepstafleden deel (36 jeugddeelnemers en 4 troepstafleden per troep), 593 IST’ers (International Service Team) en 20 CMT (Contingent Management Team). Dit is het grootste Nederlandse Contingent voor een World Scout Jamboree ooit. Het Nederlands Contingent heeft als thema “Save what bugs you!”. Iedere troep heeft de naam van een insect gekregen.

Troep Vuurvlinder bij de officiële opening van de WSJ 2023.

Vanuit de Zoetermeerse Scoutinggroepen Impeesa, John McCormick en Pocahontas zijn er 25 leden mee. 16 jeugdleden vallen onder de troepen Koningspage en Vuurvlinder. 1 leidinggevende is mee als troepstaflid bij troep Meikever. Daarnaast zijn er 8 vrijwilligers mee als lid van het International Service Team (IST) om de Koreaanse organisatie te ondersteunen, zij hebben de naam Honingbij meegekregen.

De belevenissen zijn te volgen via https://wsj.scouting.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen