Tijdelijke, gedeeltelijke sluiting afdeling spoedeisende hulp (SEH) LangeLand Ziekenhuis

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vanwege de combinatie van landelijke krapte op de arbeidsmarkt en ziekteverzuim, is er een tekort aan gespecialiseerd personeel (SEH-artsen) ontstaan op de spoedeisende hulp (SEH) van het LangeLand Ziekenhuis. Daarom is besloten om de afdeling drie dagen in de week te sluiten (dinsdag 8.00 uur tot vrijdag 8.00 uur) van 2 augustus tot 1 oktober 2022.

Het LangeLand Ziekenhuis beseft zich goed dat dit de nodige gevolgen heeft voor patiënten, zorgpartners in de regio en direct betrokken medewerkers. Maar helaas lukt het momenteel niet de bezetting 24/7 rond te krijgen. Met de omliggende ziekenhuizen, ambulancedienst en huisartsen/HAP wordt de komende week besproken hoe de continuïteit en veiligheid van de zorg praktisch wordt ingevuld.

Ondertussen blijft het LangeLand zich onverminderd inzetten om de personeelsbezetting op orde te brengen, zodat patiënten straks weer 24/7 terecht kunnen voor spoedeisende hulp.

De gemeente Zoetermeer reageert met een persverklaring: “De gemeente Zoetermeer staat voor de zekerheid van zorg. Als het LangeLand Ziekenhuis deze zekerheid niet kan bieden door het ontbreken van personeel dan moeten zij op zoek naar andere oplossingen. Dat doet het LangeLand Ziekenhuis nu door het sluiten van de SEH van van 2 augustus tot 1 oktober, van dinsdag 8.00 uur tot vrijdag 8.00 uur. Zij doen dit in goede afstemming met huisartsen/HAP, ambulance en andere ziekenhuizen in de regio, maar het LLZ zal hard aan de slag moeten om personeel aan te trekken zodat de SEH snel weer volledig bemenst kan worden.”

Reacties

Cookieinstellingen