FNV-Zoetermeer reageert op het coalitieakkoord

Foto: FNV

De FNV-Zoetermeer heeft een reactie gestuurd op het onlangs afgesloten coalitieakkoord. Ze schrijven in hun reactie: “Veel goede voornemens, maar een weinig concrete uitwerking.”

Kort samengevat is de conclusie van FNV-Zoetermeer over het nieuwe coalitieakkoord: “Veel goede voornemens, maar een weinig concrete uitwerking.”. FNV-Zoetermeer heeft het akkoord vooral vergeleken met het FNV-Tienpuntenplan dat een jaar geleden is toegestuurd aan de raadsfracties.

Enkele opvallende punten stipt FNV-Zoetermeer nadrukkelijk aan:

  • Werkgelegenheid. Het akkoord voorziet in structurele nieuw activiteiten. FNV-Zoetermeer pleit ervoor dat de nieuwe banen die daarmee gepaard gaan, ├ęchte banen zijn. Daarmee bedoelt de FNV werk met een vast dienstverband.
  • Wonen. Veel meer sociale woningen in Zoetermeer is een urgente kwestie. Of de plannen die de coalitie heeft op huisvestingsgebied daaraan tegemoet komen, is op zijn minst onduidelijk. Het opleveren van 3.000 nieuwe woningen is weinig ambitieus.
  • Sociaal Domein. Een grotere inzet voor jeugdzorg en Wmo is hard nodig. FNV-Zoetermeer vraagt zich af of het extra geld dat het akkoord bestemt gericht is op het Sociale Domein.

De FNV-Zoetermeer heeft de volledige reactie naar de Gemeente Zoetermeer gestuurd.

Reacties

Cookieinstellingen