Taal & Toekomst verlengd

Foto: Piëzo

Het project Taal & Toekomst, bedoeld om de taal- en toekomstvaardigheden van migrantenjongeren te verbeteren, blijkt een heel groot succes in Zoetermeer.

Stichting Piëzo rolde dit landelijke project een aantal jaren geleden uit in Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft aan Piëzo een financiering gegeven om het project voor 35 jongeren voort te zetten. Elke jongere (tussen 15 en 21) krijgt een eigen taal-en toekomstcoach die wekelijks met hem of haar afspreekt. Ze kunnen vragen stellen over opleidingen en stage en ze oefenen samen de Nederlandse taal.

Taalcoach Marcia en deelnemer Nesar zijn bezig met taaloefeningen en taalspelletjes om zo de woordenschat van Nesar te vergroten.

Taal & Toekomst draagt er voor de jongeren aan bij dat ze zich zelfverzekerder voelen, makkelijker de taal in de praktijk spreken, een toekomstperspectief ontwikkelen en er mooie contacten ontstaan tussen nieuwkomers en vrijwilligers (taalcoaches).

Meer informatie voor het aanmelden van een jongere of om je aan te melden als vrijwilliger: Kirsten Cleij, 06 55217956, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen