Culinair Zoetermeer is terug!

Foto: Alina Krasieva /Netwerk Zoetermeer

Na twee jaar stilstand, kan Bodega Norton Culinair Zoetermeer dit jaar weer doorgaan. Inwoners van de stad en de omliggende regio staan te springen om weer van dit festival te kunnen genieten. Op 1, 2 en 3 juli 2022 zal de Markt vol staan met bezoekers die zin hebben in de lekkerste culinaire hapjes, mooie wijnen en gezelligheid.

Organisator Netwerk Zoetermeer is erg enthousiast dat ze dit kenmerkende Zoetermeerse festival al voor de 21e keer voor de stad mogen organiseren. Samen met hun trouwe partners en hartelijke sponsoren kunnen ze het weer groots aanpakken. Dit jaar staat er 12 deelnemers op de Markt. Naast een aantal oude bekende restaurants, sluiten er dit jaar ook nieuwe restaurants aan bij het festival. Koeien en Kaas, Brasserie 1640 en Smaak & Vermaak gaan dit jaar voor het eerst hun lekkere gerechtjes serveren tijdens het culinaire weekend. Samen met de ervaren Hofstede Meerzigt, 1892 Eten & Drinken, Hudson Zoetermeer, Indofoods, ROC Mondriaan, Geusz! en Oesters & Bubbels zorgen ze ervoor dat de bezoekers van het festival een groot assortiment hebben om uit te kiezen.

Helpende studenten

ROC Mondriaan is naast deelnemend restaurant ook een onmisbare partner van Culinair Zoetermeer. Het festival is namelijk een vast onderdeel in het opleidingsprogramma van de afdeling Horeca. ROC Mondriaan levert elk jaar tientallen van haar studenten als ondersteuning. Zij doen op het festival op veel vlakken ervaring op. Ze helpen in de bediening, in de keukens en kunnen hun gastvrijheidsvaardigheden verder ontwikkelen.

Kids Culinair

Naast de restaurants is er ook een nieuwe deelnemer die zal zorgen voor ‘Kids Culinair’. De kleintjes worden tijdens dit culinaire weekend namelijk nooit vergeten. Het Nationaal Videogame Museum krijgt een eigen tent op het plein, waar kinderen gebruik kunnen maken van de speelautomaten en spelletjes die er komen te staan. Daarnaast zullen er ook overdag workshops worden gegeven. Tijdens deze workshops zullen de kinderen op een leuke en leerzame manier bezig zijn met eten en koken.

Onder het genot van live-muziek

Naast heerlijke hapjes en drankjes is er ook altijd te genieten van een muzikaal programma! Elke avond is er een podiumprogramma en ’s middags zullen verschillende muzikale acts zich bewegen over het festivalterrein. Afhankelijk van de dag komt er werkelijk van alles voorbij: bossa nova, funk, jazz, swing, blues en meer. Bodega Norton Culinair Zoetermeer wordt drie dagen compleet genieten.

Kijk voor meer informatie op www.culinairzoetermeer.nl.

Reacties

Cookieinstellingen