PvdA: zorgen over gebruik nieuw zwembad

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

PvdA Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de bouw van het nieuwe zwembad. De Zoetermeerse zwemverenigingen dreigen straks buiten de eigen stad zwemwater te moeten huren voor hun trainingen en wedstrijden. Ondanks een investering van 23 miljoen euro zou er dan alsnog een badwatertekort in Zoetermeer blijven.

Het nieuwe zwembad moet het badwatertekort in Zoetermeer wegnemen. Inwoners en verenigingen kunnen in 2023 van zowel het nieuwe zwembad als De Veur gebruikmaken. In het nieuwe bad komen volgens een eerder raadsvoorstel acht wedstrijdbanen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo.

De fractie van de PvdA , die zich vanaf het begin hard heeft gemaakt voor het nieuwe zwembad om zo het zwemwatertekort in de stad op te lossen, krijgt nu verontrustende signalen vanuit meerdere gebruikers. Sicco Louw, commissielid van de PvdA: “De eerdere ingediende wensen door alle verenigingen blijken niet meer als uitgangspunt te dienen. Het badwaterrooster lijkt niet in te vullen te zijn. De uren die voor de verengingen overblijven zijn onrendabel. Daarom zijn ze nu al op zoek naar badwater buiten de stad.”

Louw geeft aan dat ook de zwembond gevraagd is mee te praten over de inrichting van het nieuwe zwembad: “De KNZB heeft aangegeven dat de wensen van de zwemverenigingen ter harte genomen moeten worden. Bij elkaar opgeteld zijn de Watervrienden Zoetermeer (WVZ) en Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) de grootste zwemvereniging van Nederland. Bij de aanbestedingseisen lijkt een commerciële exploitatie voorop te staan. Met als gevolg dat de exploitant zelf ook zwemactiviteiten gaat organiseren, mogelijk ten koste van baduren voor onze zwemverenigingen en andere gebruikers.”

Een participatiebijeenkomst die kort geleden in de agenda stond, ook voor raads- en commissieleden, is zonder reden geannuleerd. Een gepland gesprek met de wethouder afgelopen week, is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen afgezegd. “De onrust onder de gebruikers neemt toe, terwijl de bouw nog niet eens is gestart,” aldus Louw die namens de PvdA schriftelijke vragen aan verantwoordelijk wethouder ter Laak heeft gesteld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden