Voordelen van analoge camerasysteem ten opzichte van IP camera

Foto: Avicam

Sinds de introductie van IP camerasystemen hebben steeds meer mensen de overstap gemaakt van analoog naar IP camera’s. Dit roept de vraag op, zijn er voordelen aan het gebruik van analoog ten opzichte van IP? Moeten we allemaal gewoon overstappen op een IP camerasysteem? Hoewel IP camerasystemen worden aangeprezen als de beste, zijn er nog steeds enkele voordelen van het gebruik van analoge CCTV camerasystemen boven IP.

Verschil tussen analoog en IP

Een analoog systeem bestaat uit analoge camera’s die zijn aangesloten op een DVR. Deze DVR is verantwoordelijk voor het omzetten van de beelden die de coax camera vastlegt naar een digitaal formaat dat op een monitor kan worden bekeken. Alle gegevensoverdracht tussen deze apparaten vindt plaats via coaxkabels.

In een IP camerasysteem nemen de IP camera’s al beelden op in een digitaal formaat, dus een DVR is niet nodig voor conversie. In plaats daarvan worden de camera’s aangesloten op een NVR die de beelden opslaat. Bovendien vindt de volledige gegevensoverdracht plaats via het aangesloten netwerk.

Waarom analoge camerasysteem in plaats van IP gebruiken?

In het internettijdperk is het begrijpelijk dat de meeste mensen overstappen op het gebruik van IP. CCTV camerasystemen zijn echter geen one-size-fits-all oplossing. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om analoge camerasystemen boven IP te gebruiken om redenen zoals:

Lagere kosten: hoewel het waar is dat de kosten van IP camera’s in de loop der jaren sterk zijn gedaald, zullen ze nog steeds iets duurder zijn dan analoge. Als je op zoek bent naar een systeem van goede kwaliteit en niet veel luxe functies nodig hebt, dan zal een analoog camerasysteem de klus klaren voor een fractie van de prijs.

Eenvoudige installatie: IP camera’s zijn gemakkelijker te installeren omdat er minder bekabeling nodig is, maar analoog wint nog steeds als het om eenvoud gaat. In tegenstelling tot IP camera’s hoeven analoge camerasystemen niet op een netwerk te worden aangesloten en geconfigureerd. In de meeste gevallen bestaat het installatieproces alleen uit het monteren van de camera’s en het aansluiten ervan.

Bandbreedtevriendelijk: als bandbreedte een probleem is, zijn analoge camerasystemen de beste keuze. Analoge systemen kunnen werken zonder netwerkverbinding, dus het verbruikt geen bandbreedte. Maar zelfs als ze zijn verbonden, nemen ze nog steeds minder bandbreedte in beslag dan IP, omdat de bandbreedte alleen wordt gebruikt voor het bekijken op afstand, niet voor gegevensoverdracht zoals IP.

Bekendheid: Analoge camerasystemen bestaan ​​veel langer dan IP camera’s. Deze vertrouwdheid betekent dat het gemakkelijker is om leveranciers en bekwame professionals te vinden die u kunnen helpen met uw systeem.

Hoewel IP camera’s beter zijn voor grootschalige toepassingen, is er in nog steeds behoefte aan analoge camerasystemen. Iedereen heeft andere beveiligingsbehoeften, dus wat voor de één werkt, werkt niet altijd voor de ander. Als u een camerasysteem nodig heeft, neem dan contact op met Avicam gevestigd te Zoetermeer. Avicam is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in camerabewaking (zowel IP als analoge camera’s), alarmsystemen en video intercoms. Wij kunnen u goed helpen bij het vinden van het juiste camerasysteem.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Avicam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden