Lego Masters: niet op tv maar op de BSO

Foto: De Drie Ballonnen

Op maandag 19 juli begonnen verschillende bso’s van De Drie Ballonnen en Junis Kinderopvang in Alphen met hun eigen versie van Lego Masters. In dit bekende tv-programma strijden deelnemers om de titel ‘beste legobouwer’.

In teams van twee moeten de bouwers binnen enkele uren iets maken met legosteentjes. De jury geeft een opdracht en beoordeelt de creaties. Het legoproject werkt bij De Drie Ballonnen net even anders. Om te beginnen zijn de bouwers tussen de 4 en 12 jaar oud.

De bso-kinderen krijgen een paar weken voor hun kunstwerk in plaats van een paar uur. In totaal hebben ze drie weken de tijd in de zomervakantie om een ontwerp te bedenken en deze uit te werken met lego. Het thema is toekomst en de kinderen zijn vrij om hun fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Een aantal medewerkers hebben de taak als jurylid op zich genomen. Zij letten met beoordelen op originaliteit, kleurgebruik en samenwerking. Uiteindelijk bepalen ze wie de 1e, 2e en 3e plaats verdienen in de leeftijdscategorieën 4-7 jaar en 8-12 jaar. In de tweede week van augustus worden de winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen allemaal een leuke prijs.

Verbinden op afstand

Het idee van de legowedstrijd is bedacht door een aantal medewerkers van BSO De Flierefluiters. Zij wilden meer de verbinding opzoeken binnen de huidige regelgeving. Junis heeft het idee vervolgens groots aangepakt en verschillende bso-groepen werken nu op hun eigen locatie samen aan dezelfde uitdaging. De jury beoordeelt de kunstwerken ook op afstand. De kinderen sturen filmpjes van hun creaties in, zodat de jury ze goed kan bekijken. In de vierde week van de zomervakantie worden de winnaars bekend gemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden