Kwaliteitsteam herhaalt oproep: Blijf op de bres staan voor natuur

Foto: De Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark

De Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark herhaalt in haar jaarverslag over 2020 met nadruk de noodzaak om op de bres te staan voor de natuur in Zoetermeer, onder meer die van het Buytenpark.

Vooral ‘natuurlijke rust’ is daar geboden, zo merkt het Kwaliteitsteam op. Met de kanttekening dat het daaraan overigens in het coronajaar 2020 niet heeft ontbroken.

Voorzitter Leon van den Berg zegt in het jaarverslag: “Nooit eerder is het leven in ons Buytenpark zo verstoord geweest als in dit verslagjaar, 2020. Het jaar stond namelijk volledig in het teken van de codenaam COVID-19, kortom het coronavirus. (…) Maar elk nadeel heb z’n voordeel, om het maar eens Cruijffiaans te zeggen. Want die verstoring gold alleen het menselijk leven. Alle andere vormen van leven, de dieren en planten, de bomen en de heesters, hebben het in 2020 prima gehad in het Buytenpark”.

(klik op de afbeelding om naar de website van Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark te gaan)

SnowWord natuurlijk aankleden

Ondanks dat waren er in het afgelopen jaar voor het Kwaliteitsteam toch momenten om een waarschuwende vinger op te steken. Vooral als het ging om bedreigende ontwikkelingen in het 40 hectare Natuur-bestemde deel van het park. Zo gaat het jaarverslag uitgebreid in op het door het Kwaliteitsteam bekritiseerde plan om te voorzien in een ‘fietsklim’ rondom SnowWorld, een nieuw aan te leggen klimmend fietspad. “Wat ons betreft hooguit bespreekbaar als tegelijkertijd de door ons voorgestelde natuurlijke aankleding van SnowWorld dichterbij komt en het project kan worden gerealiseerd buiten de natuur, dus bijvoorbeeld op het parkeerterrein van SnowWorld”, aldus het jaarverslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen