Beveiligingscamera’s & efficiënte bedrijfsvoering

Foto: created by fanjianhua - CC0

Voor veel bedrijven heeft het installeren van beveiligingscamera’s veel voordelen. Vaak denkt men dat beveiligingscamera’s alleen worden gebruikt om diefstal of andere misdrijven tegen te gaan. Maar ze kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Lees verder en ontdek op welke manier beveiligingscamera’s van jouw bedrijf een veilig en efficiënte werkomgeving kunnen maken.

Het bevorderen van de productiviteit

Het installeren van beveiligingscamera’s in je bedrijf is een handige manier om als eigenaar een extra oogje in het zeil te houden. Naast het beschermen van je werknemers, kun je ook de prestaties van je werknemers analyseren op basis van de opnames of suggesties doen over hoe ze beter hun werk kunnen uitvoeren. Het gaat er dus niet perse om dat je je werknemers in de gaten houd. Maar ze juist te stimuleren om meer uit hun werk en zichzelf te halen. Uiteindelijk heeft zowel de werknemer als de eigenaar hier meer profijt van. Beveiligingscamera’s kunnen op deze manier een mooi aanvulling zijn om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Het verbeteren van de veiligheid

Naast het bevorderen van de productiviteit kunnen beveiligingscamera’s ook worden gebruikt om ervoor te zorgen dat iedereen de veiligheidsmaatregelen binnen het bedrijf in acht neemt. Stel dat er veel verwondingen of ongevallen plaatsvinden, dan zou je de camera’s kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat werknemers ten allen tijde het protocol volgen om aansprakelijkheidsproblemen te voorkomen. Verder kun je opnames uit het verleden terugkijken en bepalen waar veiligheidsmaatregelen kunnen worden aangepast en verbeterd.

Naast het beschermen van de werkgever tegen aansprakelijkheidskwesties, beschermen beveiligingscamera’s ook de werknemers zelf. Als de werknemers weten dat er toezicht wordt gehouden, zullen ze zich veiliger voelen omdat ze weten dat de camera’s in geval van bijvoorbeeld een aanranding of seksuele intimidatie dit zullen vastleggen. Als medewerkers zich veilig voelen op het werk, zijn ze gemotiveerder en werken ze beter.

Gebieden met een hoog risico bewaken

Stel dat je in een branche zit waar men zich bezighoudt met gevaarlijke chemicaliën of gassen. Je kunt dan te maken hebben met gebieden waar risico op verwondingen groot is. Om de risico te verkleinen wordt vaak een limiet ingesteld op het aantal mensen dat er kan of mag werken. Door beveiligingscamera’s te installeren, kun je dit goed regelen. De manager kan live een oogje in het zeil houden zonder de veiligheid van de medewerkers in gevaar te brengen.

Verbetert de klantervaringen

Zakelijke beveiligingscamera’s zijn er niet alleen voor het bewaken van medewerkers, maar ook voor klanten. Tegenwoordig bekijken veel bedrijven beveiligingsbeelden om het gedrag van klanten te evalueren. Met deze informatie kunnen ze bepalen hoe ze hun klantenservice kunnen verbeteren, waar ze bepaalde producten moeten plaatsen waar klanten interesse in tonen.

Nog vele toepassingen

Beveiligingscamera’s kunnen, naast het beschermen van jouw bedrijf tegen diefstal of inbraak, vele andere toepassingen hebben. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over de mogelijkheden van beveiligingscamera’s, neem dan contact op met Avicam. Avicam is een specialist op het gebied van beveiligingscamera’s en kan voor elke situatie een op maat gemaakte cameraset leveren. Naast beveiligingscamera’s sets levert Avicam ook video intercoms en alarmsystemen. Bekijk de webshop op Avicam.nl of maak een afspraak en kom langs in Zoetermeer! Avicam levert aan zowel bedrijven als particulieren.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Avicam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden