Rotterdamse metro naar Zoetermeer, Zevenhuizen en Gouda?

Foto: Tim Sekac (Initiatiefnemer Petitie)

“Al enige tijd lonken de regio’s Zoetermeer, Zevenhuizen en Gouda naar aansluiting op het Rotterdamse Metronetwerk. Er zijn al 3 metrolijnen A, B en C met eindpunten (redelijk) vlakbij die plaatsen, die zouden dan hopelijk spoedig doorgetrokken kunnen worden.”, zo stellen de opstellers van een petitie op petities.nl.

De initiatiefnemers pleiten voor het uitbreiden van het Rotterdamse metronetwerk naar Zoetermeer, Zevenhuizen en Gouda.

Wilt u de petitie medeondertekenen? Dat kan op de website waarop de petitie is gepubliceerd.

De tekst van de petitie

Wij, Regio’s Zoetermeer, Zevenhuizen en Gouda, constateren…

Wij lonken al enige tijd naar aansluiting op het Rotterdamse metronetwerk, om onze OV-verbindingen naar Rotterdam beter te kunnen ontsluiten, zo kunnen we sneller, betrouwbaarder en duurzamer in de stad komen en kunnen we onze auto’s laten staan. we hoeven dan niet diverse keren over te stappen.

Metrolijnen A, B en C hebben al eindpunten in het oosten van Rotterdam die redelijk dichtbij liggen, en dus gemakkelijk doorgetrokken kunnen worden, naar onze regio’s.

… en verzoeken…

  • Metrolijn A over een nieuw traject van circa 15 kilometer te laten rijden naar station Zoetermeer, via de Rotte, Oud Verlaat, Bleiswijk en station Zoetermeer Oost.
  • Metrolijn B vanaf Nesselande nog circa 10 kilometer doortrekken vanaf Nesselande naar Moerkapelle met onderweg 2 stations bij Zevenhuizen, en bij de kruising van de Spoorlijn Gouda – Den Haag het oude station Zevenhuizen-Moerkapelle heropenen, waar de metro aansluiting heeft op de trein.
  • Metrolijn C vanaf Capelle de Terp nog circa 15 kilometer doortrekken naar Station Gouda via ‘s-Gravenweg en Moordrecht. Daarna verder parallel aan het bestaande treinspoor.
  • Ook zou er vanaf eindhalte Binnenhof in Ommoord een nieuw trace van circa 8 kilometer maken naar sneltramhalte Berkel en Rodendijs aan Metrolijn E van Den Haag cs naar Slinge, zodat er ook een Metrodienst van Den Haag cs naar Rotterdam Alexander en terug kan komen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen