Een oproep voor Compassie

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Onder het motto “What’s the matter – let’s stay together!” doet het ILOZ een oproep voor compassie. op 1 juli organiseert het ILOZ / Ambassade van Vrede van 19.00 to 20.30 uur een Sit-in/Kneel-down op de Markt in Zoetermeer.

De aanleiding voor deze oproep zijn de beelden die de wereld schokten. De dood van George Floyd en het zinloze geweld. Zelfs in corona-tijd maakt dit heel veel los.

In Zoetermeer worden ILOZ daardoor aangesproken. Het ILOZ / Ambassade van Vrede zoekt naar een antwoord. Een antwoord dat past bij Zoetermeer als stad van Compassie. In 2018 hebben de gemeente, de geloofsgemeenschappen en maatschappelijke organisaties dit ondertekend.

Het verschil verbinden. Dat is de inzet van het compassie-evenement op 1 juli: what’s the matter – let’s stay together!

Het ILOZ denkt aan een vreedzame en corona-veilige vorm van een sit-in of wellicht beter: een kneel-down. Dit niet om uit te drukken hoe iemand de laatste adem uit z’n nek te persen, maar eerder om uitdrukking te geven aan boetedoening. Wat doen we elkaar in hemelsnaam aan. En vooral ook als een respectvolle manier van toenadering zoeken naar elkaar. Een vorm die beheersbaar kan worden uitgevoerd, op de markt voor het stadhuis.

Met een (beperkt) sprekersprogramma, over de hele breedte van het anti-discriminatie artikel in de Grondwet: afkomst, lhbti, gehandicapten enzovoorts. Met in elk geval een bijdrage van de Nederlandse ambassadeur (en mede-Zoetermeerder) voor de vrijheid van levensovertuiging: Jos Douma, die inmiddels heeft toegezegd.

What’s the matter – let’s stay together! Dat wordt compassievol gevierd, op 1 juli. Het Handvest van Compassie is samen ondertekend. Nu ook samen aan de slag in Zoetermeer. Community van Compassie? Zoetermeer – CompassieStad!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden