Poco a Poco: betere toekomst voor Peruaanse kinderen

Foto: Uitgeverij Boekscout

Het boek ‘Poco a Poco – Een betere toekomst voor Peruaanse kinderen dankzij Nederlandse stichting’ van Willem Dekker uit Zoetermeer is geschreven naar aanleiding van het tienjarig bestaan van stichting Poco a Poco.

Deze stichting probeert kinderen uit de allerarmste milieus in Cusco, Peru, meer kans te geven op een betere toekomst door hun opleiding te betalen. Door de lopende tekst af te wisselen met portretten van de kinderen uit Peru die de stichting op weg helpen, zorgt de auteur dat de noodzaak van het werk erg tastbaar wordt. Dit prachtige boek met een maatschappelijk thema wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Poco a Poco – Een betere toekomst voor Peruaanse kinderen dankzij Nederlandse stichting

Stichting Poco a Poco biedt al tien jaar kinderen uit de allerarmste milieus in Cusco, Peru, meer kans op een betere toekomst door hun opleiding te betalen.

Het verhaal is geschreven als een ontdekkingstocht en beperkt zich niet tot de stichting. Het is een informatief boek met wetenswaardigheden en achtergrondinformatie over Peru, de leefomstandigheden en het schoolsysteem. Het is een levendig verhaal vanuit het gezichtspunt van de schrijver, doorspekt met anekdotes en kwinkslagen. Stapje voor stapje, poco a poco dus, beschrijft de auteur alle aspecten en activiteiten van de stichting, Carolien de oprichtster, het bestuur, de vrijwilligers en de sponsoren. Ook kritische vragen, dilemma’s en de resultaten van de kinderen komen uitgebreid aan bod.

Over de auteur

Willem Dekker is een gepensioneerd landmacht kolonel en veteraan. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met belangenbehartiging voor slechthorenden, het geven van spionage rondleidingen in Den Haag en met het schrijven van boeken. Hij is zeer geïnteresseerd in geschiedenis, spionage, politiek en maatschappelijk beladen onderwerpen. Eerder publiceerde hij boeken over spionage en over een stuk familiegeschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden