Digital Art Lab CKC helpt studenten van de TU Delft

Het Digital Art Lab stelde woensdag 29 april om 14.00 uur haar makerspace open voor een live sessie mondkapjes maken met de 3D printer vanuit huis. Ruim 200 masterstudenten van TU Delft Industrieel Ontwerpen mochten live meekijken.

De TU Delft streeft ernaar een brug te slaan tussen technologische ontwikkelingen en de behoeften van mensen, organisaties en de samenleving. Op woensdag 29 april vierde de opleiding met haar masterstudenten het idee om thuis te ontwerpen en te bouwen. Makers thuis werden opgeroepen om hieraan mee te doen. Piem Wirtz, manager van het Digital Art Lab, steunt dit initiatief en stelde 29 april om 14.00 uur haar makerspace thuis digitaal beschikbaar.

De studenten waren welkom in de virtuele workshop om mee te kijken hoe mondkapjes via de 3D printer worden gemaakt. Er was de mogelijkheid voor studenten om vragen te stellen en de maker kan ervaringen delen. Bovendien konden ze zien hoe een product met geļ­°roviseerde faciliteiten vanuit huis tot stand kan komen. In totaal zijn er ongeveer 20 makers die hieraan mee hebben gedaan met hun eigen innovatie en creatie.

Eerder deelde het Digital Art Lab al een timelapse video om snel en eenvoudig een mondkapje te maken via de 3D printer thuis. Het CKC gebouw is dan misschien wel gesloten, maar het Digital Art Lab zet zichzelf op alle mogelijke manieren in voor de maatschappij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden