100e match huiswerkbegeleiding online Piëzo

Esmée en Lisa werden in het zonnetje gezet door wethouder Iedema. (v.l.n.r.) Miranda, Esmée, wethouder Iedema, Lisa en Wendy
Foto: Piëzo

Het was een bijzondere dag voor Lisa van Rijn: een ontmoeting met wethouder onderwijs Jan Iedema. Lisa zit in groep 5 van IKC Da Vinci en volgt, net als alle andere kinderen in Nederland, nu al een paar weken thuisonderwijs.

“Ik heb ook nog een broer die hulp nodig heeft en papa kan ik ook niet steeds storen tijdens zijn werk”, vertelt Lisa aan de wethouder. Lisa’s moeder vertelt dat de manier van leren nu ook wel heel anders is dan vroeger bij haar op school. Gelukkig kwam Miranda van Baaren, intern begeleider van IKC Da Vinci, te hulp en schakelde de online huiswerkbegeleiding in van Stichting Piëzo. Lisa werd gekoppeld aan vrijwilliger Esmée Dartee en toevallig waren zij ook de 100e match in dit mooie project, wat aanleiding was om Lisa en Esmée in het zonnetje te zetten. Lisa kan het goed vinden met Esmée en leert heel veel van haar.

Esmée en Lisa werden in het zonnetje gezet door wethouder Iedema. (v.l.n.r.) Miranda, Esmée, wethouder Iedema, Lisa en Wendy

Miranda vult nog aan dat veel leerlingen wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het is daarom fijn dat leerlingen op deze manier extra aandacht en ondersteuning kunnen krijgen van een vaste vrijwilliger waar zij, maar ook de leerkrachten, regelmatig contact mee hebben. De school merkt duidelijk effect van deze online begeleiding, die ook na afloop van de coronacrisis geboden zal blijven worden. “En je hoeft er niet de deur voor uit”, zegt Lisa. Wethouder Jan Iedema is enthousiast over dit initiatief voor huiswerkbegeleiding en vond het leuk om hier aandacht aan te besteden.

Neem voor meer informatie contact op met Wendy Moerman (coördinator online huiswerkbegeleiding) via 06-80055583, [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden