Geluidsoverlast verraad illegale ‘feestjes’

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Dinsdagnacht klaagden bewoners in de wijk Seghwaert over geluidsoverlast. Naar aanleiding van deze melding trof de politie in een woning zes beschonken en feestende mannen aan. Behalve de hoofdbewoner hoorden alle andere mannen niet op het betreffende adres thuis.

De mannen kregen voor dit voorval een proces verbaal en zij worden uit de woning gestuurd in verband met de geldende noodverordening en het verbod op samenscholing.

Woensdagnacht werken dezelfde politieagenten ook. En op die avond was er wederom sprake van geluidsoverlast. Deze nacht was dat in de wijk De Leyens. In de systemen zag de politie al dat de hoofdbewoner van het adres, waar nu de geluidsoverlast plaatsvond, de dag ervoor ook op het hiervoor genoemde ‘feestje’ was.

De politie was niet uitgenodigd op dit ‘feestje’, maar is er wel naar toe gegaan. De agenten troffen daar vijf personen aan. Ze waren wederom zwaar beschonken en in de zelfde samenstelling als de personen die de dag ervoor zijn bekeurd. De politie heeft hen weer bekeurd en de mannen zijn de woning uit gestuurd. Eén persoon liet zich niet de woning uit sturen en krijgt ook hiervoor een boete.

De hoofdbewoner die op de tweede avond het ‘feestje’ organiseerde is aangehouden. Hij is verhoord door de recherche en de zaak is opgestuurd via het Openbaar Ministerie. Hij zal een hogere boete krijgen dan de andere feestende mannen, omdat hij het ‘feest’ organiseerde. De boetes kunnen oplopen tot 4000 euro.

Buiten de overlast voor de buren is het lak hebben aan de gezondheidsregels zeer respectloos.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden