Officiële handeling Slot Heemsingel, Zoetermeer

Foto: BPD, Bouwfonds Property Development

Eind februari is aannemer Batenburg Bouw gestart met de bouw van de 18 grondgebonden woningen en 25 appartementen van het project Slot Heemsingel in Zoetermeer.

En dat werd gisteren uitgebreid gevierd op de bouwplaats. Ontwikkelaar BPD nodigde alle kopers uit om samen met wethouder Margreet van Driel van de gemeente Zoetermeer de start bouw officieel te maken.

Rond 15.30 uur verzamelden de genodigden zich op de bouwplaats van Slot Heemsingel. Na een kort welkomstwoord werd de officiële handeling verricht en was het tijd om met elkaar het glas te heffen. Na afloop was er voldoende gelegenheid voor een nadere kennismaking met de buren onder het genot van een hapje en een drankje. “Zo’n start bouw is altijd een mooi moment”, vertelt ontwikkelingsmanager van BPD René Schepers. “Het betekent dat hetgeen wij bedacht hebben in de smaak valt. Leuk ook die enthousiaste reacties van iedereen. Je ziet dat iedereen vol verwachting uitkijkt naar het moment van oplevering.”

Over Slot Heemsingel

De levendige, kindvriendelijke wijk Romantisch Waterzicht krijgt nog één nieuwbouwproject. Slot Heemsingel, gelegen bij het Heempark en Heemkanaal. Slot Heemsingel bestaat uit 23 appartementen, 2 penthouses, 6 herenhuizen type Heemhof, 5 herenhuizen type Heemkanaal en 7 stadswoningen. Centraal in Romantisch Waterzicht komt een groot plantsoen waarmee het park als het ware de buurt wordt ingetrokken. Aan dit plantsoen liggen de woningen van Groene Hart fase 2 en 3. Maar ook een deel van de appartementen en 6 herenhuizen van Slot Heemsingel kijken uit op dit plantsoen. Alle woningen zijn op één na verkocht. Voor het ontwerp van de prachtige woningen heeft BPD samengewerkt met Venster Architekten.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtten BPD en Rabobank BPD Woningfonds op, volledig bestaande uit duurzame, betaalbare nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen. BPD is onderdeel van Rabobank.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden