Familie Van Den Dobbelsteen blogt: Koelkast opgeruimd

Foto: Freddy Blommers

Tja, en dan ontkom je er niet aan, de koelkast moest opgeruimd worden. Niet het leukste klusje, maar daarna ziet het er wel fris en georganiseerd uit. Het betekent deze week ook een aanslag op ons wekelijks gewicht aan restafval. Een paar zaken was duidelijk over de datum en hebben we weg moeten gooien.

Wieltjes

Wat deze week ook een flinke duit in de zak doet zijn de 8 oude wieltjes van de skates voor mijn zoon. 8 keer 74 gram om precies te zijn. De nieuwe wieltjes zitten er nu onder en hij is er blij mee, dus vooruit dan maar. Al met al kwam het gewicht van ons restafval deze keer op 1,8 kilo.

Weekopdracht

De weekopdracht van de afgelopen week was: ‘Welke verpakking is jou het meest opgevallen tijdens dit experiment?’. Ik meende dat dat de dubbele verpakking van een onlangs aangeschafte ballenpomp was. Dat bleek achteraf niet het geval.  Ik moet toegeven dat het nog niet is voorgekomen dat ik een product omwille van de verpakking niet kocht. Hoewel, de keuze tussen een onverpakte komkommer en een komkommer in plastic is snel gemaakt. Dan neem ik die zonder verpakking. Overigens zie ik steeds vaker onverpakte groente in de winkel.

In de komende week beraad ik me met mijn gezin op de laatste opdracht van deze actie: ‘Hoe ga jij door na 100 dagen?’. We wegen ons restafval mischien, maar ik kan me niet voorstellen dat we zonder slag of stoot terugvallen in oude gewoontes. De tijd zal het leren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen