Gino Terlouw wint wisseltrofee scholierendebat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: ID-College

Gino Terlouw is uitgeroepen tot winnaar van het scholierendebat van het ID-College. Hij is een van de ruim 75 eerstejaars ICT-studenten die donderdagmiddag 9 juni jl. met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer. Namens de gemeenteraad trad Daniel Westhoek op als debatleider. De jury bestond uit de raadsleden Jordy Boerboom, Margot Kraneveldt en Jan Lobel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aarzelend

Hoewel de eerste debaters wat aarzelend in debat gingen over de stelling ‘Door de inzet van Domotica in de zorgsector kunnen de kosten worden verlaagd’, kregen zij al gauw de smaak te pakken. Na nog wat tips van de jury gingen zij stevig met elkaar in discussie over de tweede stelling ‘Gemeentes moeten hulp blijven bieden aan uitgeprocedeerde vreemdelingen die weigeren het land te verlaten’. Ook over de slotstelling ‘Beroepsopleidingen moeten studenten weigeren zodra het aantal is bereikt waar de arbeidsmarkt om vraagt’ werd enthousiast gedebatteerd en werden de voor- en tegenargumenten overtuigend en scherp neergezet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Passie

Uiteindelijk koos de jury Gino Terlouw en Curig Parrott uit voor het finaledebat. Gino wist de jury net wat meer te overtuigen met zijn tegenargumenten over de stelling ‘De komst van Oost-Europese werknemers is slecht voor Nederland’. Hij mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. De jury prees hem voor het feit dat hij humor bracht in het debat. Niet alleen scoorde hij met een oneliner, ook gaf de jury aan dat hij welbespraakt was, zijn argumenten met cijfers onderbouwde en gezaghebbend was tijdens het hele debat. Curiq werd welverdiend tweede. Volgens de jury was hij consistent aanwezig, keek hij goed de zaal in en bracht zijn argumenten met passie.

De debatbijeenkomst maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Ria Revier op het ID-College. Ter voorbereiding op het debat heeft een aantal raadsleden vooraf gastlessen verzorgd en uitgebreid tips gegeven over hoe te debatteren. Voor de gemeenteraad past dit binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen