Voor Menzis staat goede zorg voor Zoetermeer voorop

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Mensis reageert op de vele berichten over de verzekeraar en het Zoetermeerse LangeLand Ziekenhuis. Menzis: “Op 13 januari publiceerde zorgnieuwsplatform Skipr een bericht over het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Hierin wordt de indruk gewekt dat het ziekenhuis niet op steun van Menzis hoeft te rekenen. Dit is echter niet onze visie.”

Samenwerken voor toekomst

Menzis zegt in gesprek te zijn met alle betrokken partijen. “Daarbij staat voor ons voorop dat de inwoners van Zoetermeer nu en in de toekomst kwalitatief goede zorg krijgen; toegankelijk en dicht bij huis.”, aldus het bericht op de website van Menzis.

“Met de stijgende en veranderende zorgvraag vinden we het een goed signaal dat ziekenhuizen naar zichzelf en de toekomst kijken. We zijn er ook voorstander van om dit in nauwe samenwerking met alle zorgpartners – waaronder de ziekenhuizen – uit onze kernregio’s te doen. Zo werken we met elkaar aan regiovisies. Hierin brengen we in beeld wat de huidige en toekomstige zorgvraag is en welke veranderingen nodig zijn om dit te realiseren. Als het in het geval van het LangeLand noodzakelijk is, onderneemt Menzis actie mét het belang van de Zoetermeerders voorop.”

Ander standpunt

Als besluit van het stuk ontkracht Menzis de statements die rondgaan op internet: “De kop van het artikel op Skipr.nl en de tekst zelf zijn de interpretatie van de journalist, en geven niet het standpunt van Menzis weer.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden