Start Piëzo TalentenAcademie voor kinderen in Seghwaert, gekoppeld aan Groen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De Piëzo TalentenAcademie gaat vanaf januari uitbreiden naar de wijk Seghwaert. Bij de TalentenAcademie kunnen kinderen- van groep zes van de basisschool t/m de tweede klas middelbare school- hun talent ontdekken en ontwikkelen.

Kinderen die buitenspelen in de natuur zijn blijer en gezonder zo blijkt uit onderzoek. Wie heeft deze herinneringen nog? Liggen in het hoge gras, peren plukken bij de boer en bloemenkransen vlechten. Kinderen spelen tegenwoordig veel binnen en groeien in Seghwaert op in een stedelijk gebied.

Hoe raken kinderen en hun ouders meer bekend met ‘Groen’ in en om de wijk?

Hoe weten kinderen wat ‘Groen’ betekent? Welk talent hebben kinderen en hoe verbinden we dat talent met ‘Groen’? Welke beroepen werken met ‘Groen’? Vaker in de natuur komen, is niet alleen goed voor hun gezondheid en ontwikkeling, maar ook voor het algemeen belang: de kinderen zijn de bestuurders van morgen. Als kinderen voor de natuur zorgen en meewerken aan een groene en duurzame wijk, moeten ze in de gelegenheid zijn een band met de natuur op te bouwen.

Actieve koppeling met het groene Lint

Het groene lint door de wijk Seghwaert vormt de basis voor alle activiteiten in het programma van de Uitdaging. De activiteiten met kinderen via de Piëzo TalentenAcademie worden hierop afgestemd en dragen bij aan het leren kennen van de natuur aan kinderen en hun talentontwikkeling. Denk hierbij aan de Hof van Seghwaert, Groene Winkelcentra en het lint bijenhotels en bijenplanten.

Voor meer informatie: Nikki van Driel, [email protected], 06 36573257.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden