Afval verminderen is een eitje

Foto: Freddy Blommers

De eierdozen zijn bij ons in de ban. Met ingang van deze week kopen wij onze eieren bij de kaaswinkel. De gebruikte eierdozen gingen voorheen wel keurig bij het papier of werden klein versnipperd in de compostbak gekieperd, maar minder afval produceren is natuurlijk nog beter dan scheiden. En met het sponsoren van de kleine zelfstandigen in ons winkelcentrum voelen we ons ook helemaal happy.

Kaasdoeken

Met 2 eierdozen, die we nog hadden liggen, onder de arm gingen wij op weg naar de winkel. De eigenaar keek er niet vreemd van op. Hij kent ons al van de kaasdoeken waar hij met liefde voor het vak ons pondje zacht belegen in wikkelt.

Weekopdracht

De weekopdracht, het tellen van ongebruikte apparaten, in ons geval 3, hebben wij inmiddels ingevuld op de website. Ik realiseerde mij dat aan dit aantal eigenlijk niet juist is. Mijn echtgenoot is een heel handige doe-het-zelver maar in de schuur en in de hobbykamer liggen en staan wel wat apparaten die hij in geen jaren heeft gebruikt. Hij heeft zo zijn vaste tools voor het klussen en tja, een bandschuurmachine, die gebruik je niet regelmatig. Maar gereedschap wegdoen daarover durf ik niet te beginnen. Die zijn hem dierbaar.

Scheiden

Het scheiden van afval zit inmiddels helemaal in ons systeem. Met groot gemak pulk ik het plastic van de kaaskorstjes. Voor de actie dacht ik daar niet over na. Het is ook handig en waardevol om je, bijvoorbeeld op de website recyclemanager, te verdiepen in wat wel en wat niet gescheiden kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen