Wilt u een anderstalige helpen met de Nederlandse taal?

Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Gilde SamenSpraak, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Zoetermeer, is op zoek naar vrijwilligers die als taalmaatje anderstaligen willen helpen met de Nederlandse taal. Vele anderstaligen willen Nederlands beter leren spreken, schrijven, lezen en begrijpen maar zij kennen niemand die eens rustig de tijd wil nemen om met hen te oefenen.

Gilde SamenSpraak

De vrijwilligers bij Gilde SamenSpraak bieden hen die mogelijkheid wel; samen met Nederlands bezig zijn, gewoon bij de vrijwilliger of bij de anderstalige thuis of in de bibliotheek op een gemoedelijke, informele manier. Een persoon wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en het samen ondernemen van activiteiten. Ook zijn er anderstaligen die een cursus volgen en geholpen willen worden met het maken van hun huiswerk. Op dit moment wachten anderstaligen op een Nederlandse Taalmaatje, gesprekspartner/begeleider.

Vrijwilligers gezocht

Bent ú die man of vrouw die overdag of s’ avonds een uurtje of twee in de week dit belangrijk en interessant werk wil doen? U hoeft geen docent of deskundige te zijn. Voor een goede introductie en ondersteuning wordt gezorgd. Vrijwilligers die in het project geïnteresseerd zijn, kunnen een afspraak maken via de Informatiebalie van Gilde SamenSpraak in de hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440,  op woensdag en vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur, telefoon 06 17 469 128, of [email protected]

Baliemedewerkers/sters gezocht

Gilde SamenSpraak, onderdeel van de Vrijwilligerscentrale,  is op zoek naar twee vrijwilligers/sters die als baliemedewerkers/sters de bezoekers ontvangen, te woord staan, verwijzen, de telefoon aannemen en af en toe wat administratief werk verrichten. De werkdagen zijn dinsdag, woensdag donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het gaat erom om twee van de vier dagen te werken. De keuze van de dagen is aan u. Heeft u belangstelling voor deze functie zend dan een email naar: [email protected] ter attentie van Lies Hoogland of bel naar telefoonnummer  06 17 469 128 of bezoek de Informatiebalie Gilde SamenSpraak in de Hoofd Bibliotheek, Duitslandlaan 440, op woensdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur vraag naar Lies Hoogland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden