Open Tuinen Dag Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer

In het kader van de jaarlijkse landelijkje Open Tuinen Dag organiseert Groei & Bloei, Afdeling Zoetermeer op zaterdag 18 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse Open Tuinen dag. De tuinen worden opengesteld ter bezichtiging voor de inwoners van Zoetermeer. De volgende tuinen zijn te bezichtigen.

Aquamarijn 31 de tuin van Roelie Turkstra

Een fraaie voor- en achtertuin met gevarieerde beplanting. Een tuin om je ogen goed de kost te geven. Een grote verscheidenheid aan planten die je ontdekt als je stap voor stap de tuin doorloopt. Struiken, bomen, klimplanten, bollen, vaste planten en rozen. Het is er allemaal. Hier en daar gecombineerd met kunst.  Een tuin om van te genieten. U kunt de achtertuin inlopen aan de zijkant  en vergeet vooral niet de voortuin te bekijken.

Tweede Stationsstraat 205 de tuin van de fam. Kneppers

De tuin van de familie Kneppers kenmerkt zich door strak geschoren buxus hagen. En in vorm gesnoeide buxus struiken. Bij ons bezoek aan deze tuin vertelde eigenaar Aad kneppers trots dat hij sinds zijn geboorte in het huis woont. Hij weet dan ook heel wat over de oorspronkelijke stationsstraat te vertellen. De tuin is zijn lust in z’n leven al is het wel zo dat hij tegenwoordig gezien zijn leeftijd ook wel eens een tuinman langs laat komen.

Leiwater 113 de tuin van de fam. Buddenberg

Als je denkt dat je in Zoetermeer geen mooie tuin kunt vinden vlak bij de A12, dan vergis je je! Achter de bomen verscholen ligt een prachtige tuin van ongeveer 1000 m2 Na aankoop van de woning door de huidige eigenaars heeft een hovenier het grove werk aan de tuin verricht en zijn de bewoners zelf met de borders en de moestuin aan de gang gegaan. Omdat zij al jaren gewend waren om hun planten van het ene huis naar het ander verhuizen, kregen de planten ook deze keer weer een verjongingskuur, door snoei en planten verdeling. Zodat ze een enorme schat aan planten kwijt konden in deze grote tuin. De Italiaanse aronskelk, is één van de weinige planten die vanaf het begin de eigenaars van de tuin heeft overleefd. En ook de Potentilla, die aan de voorkant van het huis de erfscheiding maakte met de buren staat er al vanaf het begin. In een dode hoek bij de garage staan potten met hosta’s Ze pronken hun prachtige blad naast de heideplanten en de varens van de buren. Elke hoek van deze tuin heeft iets te bieden. Volgens de eigenaren is het elke dag en elk moment van het jaar genieten van wat er boven de grond komt en wat er aan de planten voor nieuwe uitlopers komen. Werken in deze tuin is een feest en dat weten de vogels, bijen en vlinders ondertussen ook!

IMG_3109-276x368

Gonzagaruimte 35 de tuin van Jannie van de Luijtgaarden

Je zou niet denken dat je in een tuin van een rijtjeshuis staat zoveel beplanting, bouwsels en beelden zijn er te zien. Er is zelf een klein vijvertje waar de kikkers kwaken. Het is een bloemige wilde aanplant waartussen  vreemde dieren van  keramiek verdekt opgesteld staan.  Als je onder het afdakje zit vliegen de bijen af en aan. Zelfs de dakjes zijn beplant. De woonkamer is ingericht als galerie, die natuurlijk vrij te bezichtigen is, en waar u een gratis kopje koffie of thee of vlierbloesemlimonade kunt krijgen.  Ook zijn er biologische producten van eigen volkstuin te koop zoals vlierbloesem siroop, zoetzure courgette en pruimenjam.

Wijktuin aan de Broekwegzijde 195

Kent u de oude boomgaard aan de Broekwegzijde in de Leyens? Een groene oase in de stad, tegenwoordig beheerd door vrijwilligers van stichting Zoete Aarde. Zij ontwikkelen de oude wijktuin tot een levendige ontmoetingsplaats in Zoetermeer. Kom genieten van de bloemenpluktuin, de aardbeien en bessentuin, de prachtige kruidentuin. U kunt ook jams en chutneys proeven en de allerlekkerste aardbeientaartjes. Aan de lange droomtafel ontmoet u op de open tuinendag andere tuinliefhebbers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen