16 ondernemers gestart met eerste EigenBaas Avondschool

Foto: Ron Jenner

Zoetermeer is een stad van ondernemers. En er komen er steeds meer bij. Dinsdag 24 mei startten 16 ondernemers in spé met de EigenBaas Avondschool in Zoetermeer. Een eigen bedrijf beginnen is een kwestie van doen. Toch maakt een slimme voorbereiding de kans van slagen groter. Niet voor niets dat deze groep (door) startende ondernemers met de training is begonnen.

Primeur voor Zoetermeer

De door Qredits ontwikkelde training is in het middelbaar onderwijs al een groot succes. Reden voor de gemeente Zoetermeer om de training als eerste gemeente in Nederland in huis te halen. Mariëtte van Leeuwen: “Zzp’ers, kleine bedrijven en starters, ze zijn allemaal belangrijk voor onze lokale economie. In ons Actieplan Economie geven wij dan ook veel aandacht aan deze ondernemers. Wij stimuleren goed ondernemerschap, deze training is hier een voorbeeld van. Geweldig dat we met zo’n ambitieuze groep starten. Zo is er een zzp’er die haar schoonmaakbedrijf wil laten uitgroeien tot een franchise organisatie, iemand die een boksschool begint en een groep onderneemsters die een Slow Fashion merk voor grote maten wil lanceren.”

Leren van lokale ondernemer

Robbert Willems, voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ en zelf sinds 1993 IT-ondernemer vult aan, “Wij ondersteunen dit initiatief van harte. Natuurlijk heb je als ondernemer een flinke dosis doorzettingsvermogen en creativiteit nodig om te kunnen slagen. Vanzelfsprekend groei je gaande weg als ondernemer. Maar een goede voorbereiding is meer dan het halve werk. Dat lokale ondernemers hun kennis delen vind ik een goed concept van de EigenBaas Avondschool, de echte praktijk wordt heel concreet. Over zes weken zijn zij klaar met de training, ik kijk uit naar het resultaat. Als jurylid zal ik aansluitend de plannen mede beoordelen. En we zijn in Zoetermeer opnieuw de eerste. Het past perfect bij de plannen om Zoetermeer Beroemd te maken.”

In zes weken klaargestoomd

Het EigenBaas Avondschool programma is afgeleid van het bestaande en succesvolle EigenBaas onderwijsprogramma van Qredits. Alexa Dutilh, marketingmanager bij Qredits: “Het programma is intensief. In een periode van zes weken met twee trainingsavonden van 3,5 uur schrijven de ondernemers een ondernemersplan onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Zaken als persoonlijke effectiviteit, marktonderzoek en financiering komen ook aan bod. Wij starten nu in Zoetermeer, komend jaar volgen onder andere Eindhoven, Almelo, Groningen en Rotterdam.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen