Event voor en door mensen met dementie in Den Haag met drie Zoetermeerders in de spotlights

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Alzheimer Nederland verzorgt woensdag 23 oktober een tweede editie van het Dementie-Event, een dag voor en door mensen met dementie. Vorig jaar werd deze ontmoetingsdag op de Veluwe gehouden.

Deze keer vindt het event plaats in het World Forum Den Haag, voorafgaand aan het Alzheimer Europe Congres. Behalve mensen met dementie zijn ook hun begeleiders/mantelzorgers welkom. Deelname is gratis.

Het event-programma is mede samengesteld door mensen met dementie en omvat zowel plenaire sessies als workshops. Zo spreekt dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, over welke nieuwe dingen mensen met dementie nog kunnen leren.

Tijdens één van de vier workshops bekijken de deelnemers samen met een medewerker van Het Mauritshuis een aantal schilderijen. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, worden de schilderijen tot leven gebracht en ervaren de deelnemers op een bijzondere manier kunst.

Daarnaast maken de deelnemers van het event kennis met de meerwaarde van muziek en dans en gaan ze met elkaar in gesprek over de beeldvorming rond dementie.

Het dag-voorzitterschap van het Dementie-Event wordt verdeeld tussen Bert van der Lende, voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland Delft-Westland-Oostland en iemand met dementie uit de regio Den Haag.

Zoetermeerders in de spotlights

Twee personen uit Zoetermeer staan komende week in de spotlights tijdens het Dementie-Event en Alzheimer Europe Congres in het World Forum in Den Haag. Fenneke van Schaik en Ronald Assink.

Fenneke van Schaik (69) uit Zoetermeer heeft de ziekte van Alzheimer en is dagvoorzitter van het Dementie-Event Bijzonder is dat het dagvoorzitterschap ook wordt gedeeld. Naast Bert van der Lende (voorzitter van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland Delft-Westland-Oostland) staat Fenneke van Schaik op het podium. Fenneke is 69 jaar en heeft de ziekte van Alzheimer. Ondanks haar ziekte, kijkt ze altijd naar wat nog wél kan. Ze verheugt zich enorm op haar rol als dagvoorzitter en vertelt hier graag over. Sinds twee jaar heeft Fenneke de diagnose alzheimer. In haar dagelijks leven geeft Fenneke rondleidingen in het museum in Zoetermeer. Ook is ze onderdeel van de kopgroep bij ontmoetingscentrum Zoetermeer. Dit houdt in dat zij geregeld met andere mensen met dementie verschillende inhoudelijke thema’s binnen de zorg bespreken.

Ronald Assink (59) uit Zoetermeer en Pauline Donkersloot (72) uit Den Haag exposeren hun werk in World Forum Den Haag. Tijdens het Dementie-Event op 23 oktober én tevens op het internationale Alzheimer Europe Congres dat aansluitend in het World Forum plaatsvindt, mogen zijn resp. hun schilderijen en foto’s exposeren.

Meer informatie

Meer informatie over het event: www.alzheimer-nederland.nl/dementie-event. Aanmelden kan ook via deze site. Deelname is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden