Familie van den Dobbelsteen blogt: Waar houdt het op?

Foto: Freddy Blommers

In elk geval niet bij de deur, hebben wij gemerkt. Ook buitenshuis houdt afval ons bezig. Buiten de deur ruimen wij regelmatig op wat anderen laten liggen. De heer des huizes staat elke zondag vroeg op om het parkje en winkelcentrum spic & span te maken. Dit verhoogt de kwaliteit van de wijk, mensen zien het, en zijn hopelijk minder snel geneigd iets te gooien waar nog niets ligt. Hiervoor is hij eerder dit jaar in het zonnetje gezet door wethouder Marc Rosier van Zoetermeer. Tijdens een paar heerlijke dagen hebben wij zelfs in het prachtige bos rond de Lochemse berg zo’n 20 lege drankblikjes opgeraapt en in de prullenbak gedaan. Dat konden we gewoon niet laten liggen. Het was géén gezicht.

Wethouder Marc Rosier zet Pierre van den Dobbelsteen in het zonnetje
Wethouder Marc Rosier zet Pierre van den Dobbelsteen in het zonnetje

De tuin zomerklaar

De lavendelhaag had haar mooiste tijd gehad, die moest eruit en het leverde ook nog een flinke berg onkruid op. Dat wil je niet in de compostbak hebben. Groen wordt hier gescheiden tussen groen dat we zelf willen hebben en groenafval dat in de kliko gaat. Die compostbak staat er alweer een poos, erg snel gaat het niet. Maar als we onder het deurtje gluren, dan zien we al een mooie zwarte compostlaag die binnenkort bij de plantjes gaat. Daar worden we blij van.

Regelmaat werkt

Terwijl ik dacht dat door een weekje zonder kinderen (werkweek) ons gewicht aan restafval enorm zou verminderen, was het in die week juist weer meer. Dat verbaasde me, maar later bedacht ik me dat het juist een ‘saaie’, regelmatige week is die ervoor zorgt dat je alert blijft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen