Hacken Instagram-account? 30 uur werkstraf

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Een 32-jarige Zoetermeerder had een zakelijk conflict met een evenementenorganisatiebureau. Hij vond dat hijzelf en anderen nog geld te goed hadden voor geleverde diensten.

De man hackte eind 2017 het Instagram-account van het bedrijf en plaatste daarop een ‘waarschuwing’. De politierechter heeft de man een werkstraf van dertig uur opgelegd.

Verrassing, attentie opgelet voor alle artiesten! Wegens het weigeren van het betalen van openstaande facturen die betaald zouden moeten worden aan meerdere partijen door de eigenaar van het concept verrassing, zullen alle kanalen binnenkort worden overgenomen mits er betaald zal worden. Het gaat hier om betalingen van artiesten, DJ’s en overige personeelsleden. Reden van niet betalen is niet duidelijk!”. Deze tekst liet de Zoetermeerder eind 2017 achter op het Instagram-account van het bedrijf.

Het is natuurlijk frustrerend als rekeningen niet of niet op tijd betaald worden. Het kan nooit de reden zijn om in te breken op andermans account. Er zijn andere manieren om je recht te halen. Het bedrijf deed aangifte van computervredebreuk en smaad.

De 32-jarige man verscheen voor het hacken voor de politierechter. De officier van justitie eiste een werkstraf voor computervredebreuk (hacken) en smaad. De politierechter vond alleen de computervredebreuk bewezen. De Zoetermeerder is daarvoor veroordeeld tot een werkstraf van dertig uur. De eis van het bedrijf voor een schadevergoeding van 1.500 euro vond de officier van justitie onvoldoende onderbouwd. Het bedrijf is inmiddels niet meer actief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden