Familie van den Dobbelsteen blogt: Meivakantie

Foto: Freddy Blommers

Het lijkt wel alsof zomers eten, dus buiten in de tuin, een wissel trekt op ons streven het restafval te minimaliseren.

Buiten eten doet soms vergeten

Terwijl in de winter bij wijze van sprekende aardappeltjes worden afgemeten en keurig het aanbevolen gewicht in groente per persoon wordt gewogen, lijkt het zomerweer ons te verleiden tot het nét iets teveel inslaan van bijvoorbeeld stokbrood en spullen voor de barbecue. Want je weet maar nooit, misschien heb je ineens toch meer trek en ach, morgen is er weer een dag. Alert blijven dus. Dat is voor de komende maanden voor ons een uitdaging, want buiten eten, dat doen wij dagelijks, als het weer het toelaat.

Meivakantie

In de meivakantie waren onze tieners veel thuis, maar echt veel extra restafval leverde dat niet op. Onze dochter experimenteert nog weleens met grimeurartikelen om bijvoorbeeld levensechte wonden te maken.  Maar als dat aangebracht, gefotografeerd en weer verwijderd is, zorgt het wel voor een ‘gewichtige’ afvalemmer. Jammer, maar ja, het is wel haar passie en ze doet het erg goed, vinden wij.

Nogmaals een tweede leven

Onder het mom van de opdracht voor vorige week: ‘Wat geef jij deze week een tweede leven?’ heb ik nog iemand blij kunnen maken met een stapel lege yoghurtemmertjes. Ik gebruik ze zelf ook in de schuur voor knutselspullen maar ik had een stapeltje over. Die had ik alweer even geleden aangeboden op www.gratisaftehalen.nl Blijkbaar had iemand er toch nog belangstelling voor. Dat vind ik hartstikke leuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen