Lange vlaggenlijn voor 25 jaar Home-Start

Foto: Humanitas Zoetermeer

Home-Start Nederland bestaat 25 jaar. Om dat te vieren, heeft zij in samenwerking met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes een actie georganiseerd om een feestslinger van tenminste 25.000 versierde vlaggetjes te maken. Dinsdagochtend 30 juli overhandigde wethouder Jakobien Groeneveld de bijdrage van deze activiteit aan het bestuur van Humanitas Zoetermeer.

Een heleboel kinderen die gebruik maken van de opvang bij De Drie Ballonnen en Junis kinderopvang hebben met veel enthousiasme, creativiteit en plezier zoveel mogelijk vlaggetjes versierd. Deze inzet heeft geleid tot een lange vlaggenlijn met 597 vlaggetjes. Een prachtig resultaat.

Verjaardagsfeest

Wethouder Jakobien Groeneveld heeft deze feestslinger overgedragen aan het bestuur van Humanitas Zoetermeer. Zij draagt zowel Home-Start als Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes een warm hart toe. “Een verjaardagsfeestje is toch iets waar elk kind naar uitkijkt?” vraagt de wethouder, die zelf ter plekke met hulp van een paar kinderen een vlaggetje voorzag van een boodschap. Waarop de aanwezigen kinderen een enthousiast “Ja!” lieten horen.

De lange feestslinger werd door de kinderen van kindcentrum De Toverberg buiten gepresenteerd. Daardoor kon iedereen zien hoe mooi het eindresultaat is geworden. De slinger was zelfs te lang om door de aanwezigen kinderen vastgehouden te worden. Home-Start Zoetermeer en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes bedanken De Drie Ballonnen en Junis Kinderopvang hartelijk voor deze fijne samenwerking.

Aandacht

Met deze actie wordt feest gevierd én aandacht gevraagd voor Home-Start en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk gezinnen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Home-Start ondersteunt ouders bij alledaagse vragen over de opvoeding van hun kinderen en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zet zich in voor (kwetsbare) kinderen die in armoede opgroeien en daarmee kans lopen geïsoleerd te raken en zich eenzaam te voelen.

De uiteindelijke feestslinger wordt landelijk gepresenteerd tijdens de Week van de Opvoeding in de eerste week van oktober 2019.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden