‘5 mei iedereen vrij!’

Foto: Adriaan ten Ham

Het burgerinitiatief ‘5 mei iedereen vrij!’ is van start gegaan. Meer dan duizend veteranen vinden 5 mei onze belangrijkste nationale feestdag en tekenden recent voor een jaarlijkse vrije dag. Het streven is meer dan 40.000 handtekeningen om dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te zetten.

Burgerinitiatief

Het burgerinitiatief ‘5 mei iedereen vrij!’ is opgezet door Marijke van der Meer en Frank van der Vorm met behulp van andere vrijwilligers. Hier kan de petitie ondertekend worden. Het initiatief wordt gesteund door bekende Nederlanders, zoals MAX-directeur Jan Slagter, generaal b.d. Peter van Uhm en sportverslaggever Hans van Zetten.

Meerderheid van de Nederlanders

Een meerderheid van de Nederlanders wil dat Bevrijdingsdag elk jaar een officiële vrije feestdag wordt. Dat blijkt uit een peiling verleden jaar van onderzoeksbureau Ipsos. De regering wil ook dat 5 mei voor iedereen vrij is, maar vindt dat dit tussen werkgevers en werknemers zelf moet worden geregeld, maar dat gebeurt niet.
Op 5 mei vieren we onze vrijheid, de enige nationale feestdag écht voor iedereen. Vrijheid is het belangrijkste uitgangspunt van de universele rechten van de mens. Toch krijgt die niet de aandacht die deze verdient: maar ééns in de vijf jaar is iedereen vrij om dit feest mee te vieren.

Meer informatie

Meer informatie op de website en op de Facebook-pagina. www.facebook.com/vrij5mei

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden