Zoetermeerse fotografe publiceert project over Vitiligo

Foto:

De Zoetermeerse freelance fotografe, Tanja Milolaza, publiceert haar nieuwe project over huidaandoeningen op een website met persoonlijke verhalen van modellen.

De afgelopen maanden heeft Tanja Milolaza gewerkt aan een fotoserie over de huidaandoening Vitiligo. Deze huidaandoening staat deze maand extra in de aandacht vanwege de Vitiligo Awareness-maand.

Gisteren, op Wereld Vitiligo Dag, is de website met de verhalen en foto’s online gezet. U kunt de verhalen lezen op de website van Tanja Milolaza.

Op haar website schrijft Milolaza treffend: “Schoonheid komt in vele vormen, en wat ben ik dankbaar dat ik deze mooie, warme, hartelijke modellen heb mogen leren kennen. Stuk voor stuk prachtige mensen van binnen en buiten!“. Het omschrijft precies wat de Zoetermeerse op de website doet. Ze laat de modellen volledig zien, zowel uiterlijk als de persoonlijke verhalen.

Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening waarbij de aanmaak van huidpigment is verstoord. De kenmerken zijn pigmentverlies in huid en haar. Er ontstaan dan witte plekken op het lichaam. Deze plekken kunnen overal op het lichaam voorkomen. En de vlekken zijn er in alle vormen en maten. Hoe donkerder de huid oorspronkelijk is, des te meer valt het effect van de ongepigmenteerde huid op. De oorzaak van vitiligo is nog onbekend. De meest aannemelijke verklaring is dat Vitiligo een auto-immuunaandoening is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen