Wederom uitgaansgeweld in Stadshart

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen weekend was het wederom raak in het Stadshart en heeft de politie fors inzet moeten plegen in verband met uitgaansgeweld.

Vanuit diverse omliggende politiebureaus is bijstand verleend aan de dienstdoende agenten. Meerdere verdachten hebben openlijk geweld gepleegd, waar bij onder andere uit het niets een jonge man een jonge vrouw vol in het gezicht sloeg. Deze verdachte en meerdere andere verdachten zijn direct aangehouden.

De politie-eenheden, met ondersteuning van de hondenbrigade, hebben hierop in linie overlastgevende personen uit het gebied verwijderd om de rust te doen wederkeren.

De politie surveilleert extra in het uitgaansgebied en treedt adequaat op tegen geweld. De politie houdt ook zichtbaar en onzichtbaar toezicht door middel van bewakingscamera’s.

De opgepakte verdachten moeten zich verantwoorden tegenover de rechter. Overlastgevers en verdachten maken een goede kans op een gebiedsverbod, zodat ze niet in herhaling kunnen vervallen. De agenten voelden zich gesteund door de vele bewoners en passanten die dit uitgaansgeweld veroordeelden.

Burgemeester Aptroot heeft grote waardering voor de inzet en het optreden van onze agenten. Hij keurt het gedrag van sommige uitgaanders sterk af en noemt het onacceptabel. Onze burgemeester vindt het stevige ingrijpen door politie noodzakelijk en hij hoopt dat na deze aanhoudingen flinke straffen zullen volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden