Deze week was in de 100-100-100 Challenge de vraag wat je met je kliekjes deed. Hier gebruik ik de overblijfselen van de avond eigenlijk altijd voor de lunch en dus hou ik bijna nooit wat over. Toevallig heb ik laatst mijn vriezer opgeruimd en kwam ik diverse bakjes tegen waarvan ik echt niet meer wist wat erin zat.
Ik vries dus wel in maar schrijf nooit op wat erin zit en ik eet het eigenlijk nooit op. Regelmatig kook ik juist iets extra’s voor de maaltijd voor de volgende dag of om iemand anders blij te maken met een maaltijd zoals mijn moeder. Ik hou enorm van koken en vind het het leukste om met de ingrediënten die ik in huis heb iets lekkers te maken. Eigenlijk ben ik dus een enorme kliekjes fan.
Mijn kliekjes recept is een heerlijke pesto met wat overgebleven spinazie. Pesto’s zijn ideaal om je kruiden die bijvoorbeeld op het aanrecht begint te hangen in te verwerken of het laatste restje kaas. Ik gooi er geregeld allerlei groens in om daarna op wat olie te bewaren in de koelkast. Het leent zich perfect als smaakmaker door je eten of op je boterham met kaas.
Nodig:
1 hand verse spinazie
½ plantje basilicum ( blaadjes)
50 gram parmezaanse kaas ( of een andere harde kaas)
2 teentjes knoflook
2 el pijnboompitten
1 handje walnoten
3 el mooie olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Deze pesto kan je heerlijk combineren met een pasta met vegetarische spekjes.
Nodig:
Spinazie pesto
400 gram pasta
300 gram doperwten
vegetarische spekjes van de vegetarische slager (te koop bij natuuurwinkel Zoetermeer, AH en Jumbo)
parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Eet smakelijk!