Rode Kruis fietstochten

Foto: Redactie Zoetermeer

Het Rode Kruis Zoetermeer organiseert in samenwerking met Toervereniging Zoetermeer’77 Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, de Rode Kruisfietstochten.

Rondom Zoetermeer

Er is keuze uit drie volledig gepijlde routes van totaal 30, 60 of 90 kilometer. Alle drie de routes gaan door het landelijke gebied rondom Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop. Dus vergeet de fietstassen niet!

Voor dit jaar is er een andere opzet van de tocht dan de voorgaande jaren. De tochten bestaan uit één of meerdere routes van elk 30 km en met start en finish bij het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ’77. In deze opzet kunnen fietsers kennis maken met recent aangelegde fietspaden in de omgeving van Zoetermeer.

Door de parken en natuur

De afstand 30 kilometer is ideaal voor een familietocht. De Bentwoud route gaat vanaf Zoetermeer richting Noord-Aa en door naar Hazerwoude. Dan over de fietspaden door het recreatiegebied Bentwoud terug door Zoetermeer. Met de tweede 30 kilometer route erbij ontstaat een ideale tocht voor mensen met een E – Bike. De Pijnacker route loopt door het Balijbos en het nieuwe recreatiegebied de Groen Zoom richting Berkel en Rodenrijs. Vandaar voert de route langs Pijnacker, door het Biesland en het Westerpark weer terug naar het clubhuis in het Buytenpark.

Familiefietsers

Drie routes van 30 km achter elkaar is speciaal voor de kilometervreters. De Delft route loopt over de grens tussen stad en groen, via Leidschenveen, langs Boswijk richting Delftse Hout. Hierna langs de Dobbeplas en het Westerpark weer terug naar Zoetermeer. Drie schitterende routes voor de familiefietsers, E – bikers en kilometervreters. Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij het nieuwe clubhuis van Tv Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 9b in Zoetermeer. Inschrijfgeld is € 4,= / NTFU leden € 3,=. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar en Rode Kruis vrijwilligers is gratis. De volledige opbrengst komt ten goede aan het Rode Kruis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen