Sven Groot coach eredivisie

Foto: Elsbeth Parmentier

Gerald van Grunsven doet stap terug om alles op alles te zetten voor Olympische deelname in 2020. Met de nodige tegenstrijdige gevoelens doet Gerald van Grunsven komend seizoen een stapje terug bij het eredivisieteam van Enjoy & Deploy Taverzo.

Plezier

Van Grunsven daarover: “Ik beleef enorm veel plezier aan het coachen en ik heb het enorm naar mijn zin bij de club en het team. Door mijn progressie en trainingsarbeid met het Nederlandse paratafeltennisteam, kan ik echter onvoldoende garanderen dat ik de benodigde tijd kan vrijmaken.”

Taverso2

Met Sven Groot heeft Enjoy & Deploy Taverzo een meer dan waardige vervanger in eigen huis.

Van jongs af aan

Sven is sinds jongs af aan betrokken bij de club uit Zoetermeer en is ook buiten de eigen stadsgrenzen voor veel clubs een bekend gezicht met zijn werk op het gebied van breedtesport. Toch kwam het verzoek van teammanager Ruud van Graafeiland voor Sven Groot als een verrassing: “Heel eerlijk gezegd zag ik de vraag niet aankomen, ik was niet op de hoogte van de sportieve kansen van Gerald en had juist bij de club aangegeven dat ik door mijn Trainer 4 opleiding minder tijd zou hebben voor het geven van trainingen op de avonden. Ik ben heel blij met deze kans. Zeker nu het team ook meer in Zoetermeer traint, kijk ik er naar uit om met dit team te gaan werken.”

Taverso3

Content met komst

Teammanager Ruud van Graafeiland geeft aan, zeer content te zijn met de komst van Sven Groot. Hij is er van overtuigd dat Sven de juiste man is op het juiste moment. Gerald van Grunsven heeft aangegeven op de achtergrond zijn kennis en ervaring ter beschikking te blijven stellen. Zo zal hij als persoonlijk begeleider van Roel Bogie ook actief blijven en blijft hij als contactpersoon van materiaalleverancier Game 11 ook nog betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen