Wees niet bang…

Pelgrimskerk
Pelgrimskerk
Foto: De Pelgrimskerk / Het Kompas

Op 24 december is om 21.00 uur in De Pelgrimskerk aan de Karel Doormanlaan in Zoetermeer weer een traditionele kerstnachtdienst. Een dienst voor iedereen wederom dit jaar i.s.m. de kerkelijke gemeente Het Kompas.

Het thema dit jaar is: Wees niet bang… Met kerst vieren we Gods belofte van een nieuw begin met de geboorte van Jezus. Dit is niet bedoeld om ons angstig te maken, maar om ons hoop te geven. Voor de dienst is er gelegenheid om elkaar vanaf 20.30 uur te ontmoeten onder het genot van koffie en thee. Bent u er ook bij?

‘Veel mensen komen er speciaal voor naar de kerk, allen worden zij geraakt door de boodschap van hoop. Ik ervaar de geboorte van een kind als een wonder, en vooral van dit Kind, dat vrede wil brengen in harten van mensen. Het is een mysterie, maar als je het ervaart, laat het je niet meer los. Het is God Zelf die neerdaalt naar de aarde en in mensen wil zijn. We geven uiting aan dat wonder met woorden en muziek, zodat we een glimp mogen opvangen van dat Kind van God’, aldus pastor Marga Schipper die in de dienst zal voorgaan.

Marga Schipper

In de dienst zal dit verder worden uitgelegd en zullen we diverse kerstliederen met elkaar zingen i.s.m. harpiste Sari van Brug, organist Joop Dekkers.

Daarnaast willen we u uitnodigen voor het kerstfeest op 1e kerstdag om 10.00 uur in de Pelgrimskerk om 9.30 uur in het Kompas met naast het kerstevangelie speciale aandacht voor alle kinderen. Wees welkom met kerst om bij een van de diensten aanwezig te zijn.

Achtergronden

Wijkgemeente Pelgrimskerk is onderdeel van de Protestantse gemeente in Zoetermeer en zit op de hoek van de Stationsstraat en Karel Doormanlaan. Elke zondagochtend houden ze diensten om 10.00 uur, waarin regelmatig hun eigen wijkpastor Marga Schipper-Boven voorgaat. Meer informatie is te vinden op http://pelgrimskerkzoetermeer.nl/.

Het Kompas is de naam van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Zoetermeer en een goede buur van De Pelgrimskerk. We zijn een actieve gemeente voor jong en oud, welke bijbelgetrouw Gods woord wil belijden. Elke zondag houden we diensten om 9.30 uur en 16.30 uur, ’s ochtends in ons eigen kerkgebouw en ’s middags diensten afwisselend in ons gebouw of het gebouw van Samenwerkingsgemeente De Lichtzijde, waarmee de diensten worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op http://fb.me/kompaszoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen