Waterlelie heeft derde certificaat Welbevinden behaald

Foto: IKC De Waterlelie / L. Galle

IKC De Waterlelie, een gezonde basis! Dat is de slogan en missie van de school. Een gezonde leefstijl is een voorwaarde om tot leren te komen. Daarom kiezen ze op De Waterlelie voor het gezonde-schoolprincipe. Tijden de opening van de Kinderboekenweek werd het derde certificaat Welbevinden overhandigd.

De Waterlelie zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben ze aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vindt de school belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Met het vignet Gezonde School laat de Waterlelie zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Gecertificeerd

De school is trots te melden dat het derde certificaat Welbevinden heeft behaald! Het sociale aspect is hier een belangrijk onderdeel. Alle kinderen krijgen les in sociale vaardigheden. Vragen die aan de orde komen tijdens deze lessen: Hoe kom ik voor mezelf op? Wat zie ik op tv, en is dat waar? Hoe ga je met elkaar om? Op het plein, in de klas, maar ook op sociale media.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Eerder ontving de school de twee deelcertificaten: Voeding en Sport en Bewegen. Kinderen krijgen educatie over gezonde voeding en sport en beweging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen