Bewonersverslag: Lustrumbijeenkomst 50 jarig bestaan Driemanspolder

Foto: Bron: Belangen Gemeenschap Driemanspolder

50 jaar geleden werden er 288 eengezinswoningen gebouwd bekend onder de naam BOB naar de letters van het bouwbedrijf. Om de belangen van de bewoners van deze eerste huizen in Driemanspolder goed te kunnen behartigen richtten enige bewoners een vereniging op: de Belangen Gemeenschap Driemanspolder (BGD).

Het 50-jarig bestaan was voor deze vereniging aanleiding voor het organiseren van een ‘lustrumfeestje’. Op zaterdag 8 september was het zover en hierover kunnen we kort zijn: ‘het was geweldig’.

De hal van het Oranje Nassau College was de uitgelezen plek voor het feest. Door de feestcommissie gezellig ingericht en er was onder andere een goochelaar, de kop van Jut, een fotobooth, en ook de inwendige mens werd niet vergeten. De wijksupermarkt was een prima leverancier voor de drankjes en de hapjes en om 18.00 uur was er een buffet.

De bijeenkomst had als thema ontmoeten en verbinden, dat is prima gelukt. Veel buurgenoten hebben elkaar ontmoet en gesproken. Ook het onderdeel: op de foto met je straat: was een goede aangelegenheid om met je buren in gesprek te gaan, er zijn hieruit vervolg afspraken gemaakt om een aantal activiteiten zoals groen onderhoud en BBQ’s samen te gaan opzetten.

De burgemeester, die op uitnodiging van de BGD aanwezig was, heeft een toespraak gehouden over de diversiteit van de wijk en het eerste boekje van 50 jaar Driemanspolder in ontvangst mogen nemen. Het feest heeft beslist voldaan aan de bedoeling, namelijk ook eens met die buurtgenoten kennis maken die je niet dagelijks tegenkomt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen