LHN stelt vragen over schoolpleinen

Foto: LHN

De fractie van Lijst Hilbrand nawijn (LHN) heeft schriftelijke vragen gesteld over het openbaar maken van schoolpleinen. De LHN heeft grote bezwaren tegen het openbaar maken van de schoolpleinen en stelt dat zij daarin gesteund worden door een uitspraak van de Raad van State.

Volledige tekst schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen  aan het College van Burgemeester en Wethouders over de Parapluherziening schoolpleinen primair onderwijs en de openbaarheid en toegankelijkheid van schoolpleinen door de heer H.P.A. Nawijn (Lijst Hilbrand Nawijn) ingezonden op 23 maart 2016. Het College van B en W heeft bij besluit van 1 maart 2016 de Parapluherziening schoolpleinen primair onderwijs vastgesteld.

De LHN heeft grote bezwaren tegen de openbaarheid en de toegankelijkheid van schoolpleinen. De LHN staat daarin niet alleen maar wordt gesteund door een uitspraak van de Raad van State in een zaak in Alphen aan de Rijn (200909223/1/H1).

Openbaarheid en toegankelijkheid van schoolpleinen

  1. Heeft het College van Burgemeester en Wethouders overwogen bij het nemen van het besluit aan welke gevaren kinderen op een schoolplein kunnen blootstaan als dat toegankelijk wordt?
  2. Heeft het College een inzicht in de vernielingen en overlast welke jongelui aanrichten als het schoolplein avonds openbaar  is? Kan het College aangeven hoeveel geld er jaarlijks aan vernielingen op schoolpleinen in Zoetermeer wordt besteed?
  3. Ziet het College geen gevaar voor kinderen op het schoolplein zowel overdag als ’s avonds als doel voor terroristische aanslagen?
  4. Weet het College dat kinderen in België juist door de schoolleiding worden binnengehouden als bescherming tegen terrorisme?
  5. Heeft het College overwogen dat omwonenden van schoolpleinen juist na schooltijd en in de avonduren overlast ondervinden van lawaaischoppende jongelui?
  6. Is het College niet van mening dat de uitspraak van de Raad van State de gemeenten juist een kapstok geeft om in het bestemmingsplan het schoolplein als niet openbaar speelplein aan te merken?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen