SP presenteert verkiezingsprogramma ‘Zorg voor elkaar’

Foto: SP

De SP Zoetermeer heeft tijdens de Algemene ledenvergadering van woensdag 22 november het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan de leden gepresenteerd. Lijsttrekker Ivan Beij is blij met het programma. ‘Er ligt een stevig en eerlijk programma dat we met input van de leden hebben samengesteld. Ik ben hier trots op’.

Het verkiezingsprogramma kent volgens Beij een typisch SP geluid en is uitgebreider dan ooit. ‘Wellicht zijn dit wel de belangrijkste gemeenteraadsverkiezingen sinds een hele tijd. Er staat veel te gebeuren in Zoetermeer met de schaalsprong, en juist nu dienen we de mensen die het zwaar hebben in de stad te beschermen. Juist nu wanneer ze wellicht door de waan van de schaalsprong worden vergeten’, zegt Beij.

De SP wil onder andere inzetten op meer sociale woningbouw in de stad, meer voorzieningen voor kinderen die opgroeien in de armoede en goed onderhoud van de openbare ruimte. ‘We maken ons oprecht zorgen over de armoede in de stad, en die zorgen worden versterkt door de enorme wachttijden voor de sociale woningmarkt. Bovendien hebben we alle voorzieningen zoals het zwembad en bouwspeelplaatsen voor kinderen wegbezuinigd waardoor er voor hen weinig meer te doen is. We willen dit allemaal terug’. Ook het openbaar vervoer speelt een rol in het verkiezingsprogramma. De SP is van mening dat bij een steeds groter wordende stad een betrouwbaar openbaar vervoer netwerk past. Het verkiezingsprogramma is nu online te vinden op de website van de SP Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen