Mijn beeld van Zoetermeer is… Zoetermeer is niets zonder ‘t Geertje

Foto: Hanneke de Frel

Al sinds 1989 wonen wij in Zoetermeer in de wijk Rokkeveen. Met veel plezier. Op 11 februari 1991 werd onze oudste zoon geboren in het Lange Landziekenhuis. Het sneeuwde die dag. Mijn ouders kwamen als volleerde grootouders over de besneeuwde maar bevroren sloot naar het ziekenhuis.

Er volgden in die jaren daarna nog drie gezonde kinderen, de laatste een dochter. Drie van de vier werden in het Lange Landziekenhuis ter wereld gebracht. De kinderen hebben hun basisschoolperiode op Prins Willem Alexanderschool doorgebracht en later hebben ze hun diploma in ontvangst genomen op het Alfrinkcollege. Nu vliegt de een na de ander het huis uit.

De achtertuin in de wijk Rokkeveen veranderde voortdurend: een grasveldje, een ingegraven zandbak, een dubbele en twee enkele schommels en veel andere speelmogelijkheden. Druiven, aardbeien, een appelboom, pruimen en een frambozenstruik leerden hen van veel fruitsoorten.

Enkele winkels en het gezondheidscentrum lekker dichtbij. Ideaal. Naast de wandelingen langs de hertjes, de eendjes, maar ook het Dekkerpark met speeltuin aan de andere kant van Rokkeveen was het Noord-AA met daar vlakbij ’t Geertje een fantastische belevenis voor onze kinderen. Het kroelen met de kleine geitjes, het ritje op de pony, het bekijken van de biggetjes en het roeien in een bootje, de kinderen hebben ervan genoten. Spelen op toestellen en natuurlijk een stukje kaas voor papa. Wij hebben hier heel wat klompen gekocht voor onze kinderen, waar ze veel op hebben gelopen.

‘t Geertje is een plek dat hoort bij Zoetermeer. Of je er nu met de auto of de fiets naar toe gaat. Het is een plek waar ik nog steeds graag kom. Laatst had ik een bedrijfsuitje en hebben we kaas gemaakt, een rondleiding gekregen en konden we hier heerlijk barbecueën met ons team. Nog steeds hebben die jonge dieren een aantrekkingskracht op mensen, in ieder geval op mij. In een stad als Zoetermeer is het geweldig om hier toch iets te kunnen meegeven van het leven op een boerderij, van de jonge dieren, van de buitenlucht, van de producten die hier worden gemaakt en van een stukje natuur.

Winnaar

Deze bijdrage is door de redactie gekozen als winnaar van de actie. Het boek is inmiddels onderweg naar u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen