VNVZ doet mee aan Vogelweek met een familie-excursie

Foto: Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer

In de week van 6 tot en met 14 mei organiseert de Vogelbescherming de Nationale Vogelweek. Tijdens deze week bieden zij – samen met honderden vrijwilligers en collega-organisaties – vele vogelexcursies en vogelactiviteiten aan in heel Nederland. Deze zijn in principe gratis en geschikt voor natuurliefhebbers van ieder ‘niveau’. Dus ook beginnende vogelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom.

De Vogel en NatuurVereniging Zoetermeer doet hieraan mee met een familiewandeling in het Buytenpark op zaterdag 13 mei. Want wat is er nu leuker dan een wandeling in de natuur met je partner, zoon(s) en/of dochter(s)? Niets toch? En zeker niet in het Buytenpark., het buitenbeentje binnen de parken in Zoetermeer.

Het is hier het hele jaar goed vogels kijken en erg leuk vogels fotograferen. Je hebt kans op heggenmussen, winterkoningen en tapuiten, mezen en lijsters, beflijsters en zangertjes zoals kneu, fitis en tjiftjaf. Maar ook de blauwborst, rietzanger, bosrietzanger, sprinkhaanzanger en koekoek worden hier gezien (of gehoord).

Van de roofvogels heb je kans op havik, sperwer, boomvalk, slechtvalk en bruine kiekendief en daarnaast de buizerd en torenvalk en soms verschillende uilensoorten. Er is dus genoeg te zien tijdens een mooie interessante familiewandeling. Het is wel de bedoeling dat er minimaal 1 kind per familie meegaat.

Opgeven kan via de site van de Vogelbescherming: https://www.vogelbescherming.nl/nationale-vogelweek/excursies-vw/details1/?excursie=3017&datum=6587. Wees er wel snel bij want er kunnen maar maximaal 15 deelnemers mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen