Blauwe zwemkrab gevonden

Foto: Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken

Ambulancechauffeurs van Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag en omstreken troffen vorige maand een bijzondere vondst aan bij een garage in de Dorpstraat in Zoetermeer. Een blauwe zwemkrab lag in het gras bij een container met elastiek om zijn lichaam. Niemand wist hoe de krab daar terecht was gekomen.

Ambulancechauffeur John: “We dachten dat de krab al dood was, maar hij bleek nog te leven!” De ambulancechauffeurs brachten de krab zo snel mogelijk naar het hospitaal van de Dierenambulance Den Haag. Daar werd de krab door de dierenverzorgers verlost van het elastiek. De krab bleek een pootje te missen, maar dit hoefde er niet voor te zorgen dat hij niet terug het wild in kon.

De blauwe zwemkrab dankt de naam aan de blauwe kleur van zijn poten. Van oorsprong leeft deze soort in Amerika, maar inmiddels heeft hij zich ook over de meeste kustgebieden in Europa verspreid. De krab kan in zowel zoet, brak als zout water overleven.

De ambulancechauffeurs besloten om de krab terug te brengen naar de natuur en brachten hem naar de sluis in de Scheveningse Haven. Daar lieten ze hem vrij in half zoet en zout water. Ambulancechauffeur John: “Hop lekker zwemmen! Een bijzonder dier om te mogen helpen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen