Natuurwerkdag: Doe jij ook mee?

Foto: Redactie Zoetermeer

Vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je aan de slag in- en voor de natuur. Met 60 locaties door heel Zuid-Holland is er altijd een mogelijkheid bij jou in de buurt. De landelijke Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL.

Work-out in het groen

De Natuurwerkdag is een gezonde en gezellige buiten work-out in het groen. Ga de boom in om de knot af te zetten en zet met je medevrijwilligers-voor-een-dag een boom op, leef je snoeihard uit om bomen en struiken gezond te laten groeien of help bollenplant en zaaien voor meer biodiversiteit. Jong en oud kunnen zo bijdragen aan het behoud van natuur en landschap in de eigen omgeving. Bewegen en groen zijn belangrijk voor de gezondheid. Dat is een van de lessen die we het afgelopen jaar wel hebben geleerd. Met jouw inzet geef je jezelf en het landschap een boost! Op www.natuurwerkdag.nl zie je wat er bij jou in de buurt te doen is.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Het werk dat wordt verzet tijdens de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap, zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen, is steeds meer in handen van vrijwilligers. Dankzij deze inzet blijft het krakteristieke Nederlandse landschap in stand en kan iedereen ervan genieten.

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren samen met andere landelijke partners de activiteiten in iedere provincie. In Zuid-Holland organiseert en ondersteunt De Groene Motor de Natuurwerkdag-activiteiten. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen