Nieuw logo kers op de taart voor Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer

Foto: Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer

Met de introductie van een nieuw logo plaatst de Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer een kers op de taart van het visietraject dat in de afgelopen maanden (met Corona als initiator/katalysator) is afgelegd.

Het begon allemaal met een nieuwe blik op de toekomst van wat toen nog de Vogelwerkgroep Zoetermeer heette. Deze visie wordt gedragen door de drie volgende pijlers:

  • naast het koesteren van het huidige ledenbestand, voor een groot deel bestaande uit ervaren en deskundige vogelaars en natuurliefhebbers gaat de vereniging zich ook en meer richten op de jongere generatie(s);
  • de vereniging gaat meer en beter gebruik maken van de digitale mogelijkheden;
  • de Vogel- en Natuurvereniging gaat de focus verbreden van vogels naar de biotopen waar vogels leven en andere soortgroepen, waarbij we de samenwerking zoeken met andere natuur- en belangenverenigingen.

Deze visie betekende ook een naamswijziging en als gevolg daarvan weer nieuwe/gewijzigde statuten. De leden hebben zich vrijwel unaniem positief uitgelaten over deze koerswijziging; uiteraard blijven ze de dingen doen waar de verenging in het verleden naam mee heeft gemaakt, zoals excursies, lessen op scholen, bijeenkomsten en de vogelcursus.

Het oude logo paste niet meer op het nieuwe jasje en dus hebben de leden een keus gemaakt uit drie ontwerpen voor een nieuw logo. De winnaar is een logo dat uitblinkt in zijn eenvoud en de lading dekt dat de vereniging er niet alleen is voor vogels en vogelaars.

Met de komende versoepelingen kunnen de excursies en verenigingsavonden weer doorgaan. De excursiecommissie staat te popelen om weer op pad te gaan. De vereniging komt op voor de belangen van Zoetermeerse in het wild levende dieren en natuur.

Wil je ook een bijdrage leveren en meedoen met alle leuke activiteiten, kijk dan op vnvz.nl en meld je aan als lid!

Reacties

Cookieinstellingen