Plastic Soep in Zoetermeer

Foto: Zoetermeerse Kanovereniging

Plastic Soep is niet alleen te vinden in de grote Oceanen ver weg van huis. Ook de sloten, de wetering bij ’t Geert en de Noord Aa hebben te maken met Plastic Soep verschijnselen.

Al het afval dat daar onder water verdwijnt, komt niet meer boven en wordt ook niet meer door de natuur opgenomen. Langzaam aan vervuilt dit water en tegelijkertijd wil iedereen graag genieten en recreëren in en rondom het water. Soms lijkt het wel dat plastic afval het nieuwe normaal wordt. Maar iedereen die graag recreëert op het water ergert zich aan het afval. De leden van de kanovereniging Zoetermeer willen niet langer toekijken maar de handen uit de mouwen steken.

Twee groepen kanovaarders hebben in totaal 15 kilometer oever gecontroleerd op plastic en andere vormen van afval. Helaas een succes, waardoor besloten is om deze opschoonactie volgende jaar te herhalen.

Wilt u ook kennismaken met de kanovereniging in Zoetermeer. De Zoetermeerse Kanovereniging heeft zijn thuisbas aan De Noord Aa en vaart tussen Zoetermeer, de Vlietlanden en Zoeterwoude U kunt de kanovereniging digitaal vinden op www.zkvdesprinters.nl of in het echt op woensdagavond aan de Aziëweg 30 bij de Noord Aa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen