Konijnenkeuring op speelboerderij Het Buitenbeest

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Speelboerderij Het Buitenbeest organiseert op donderdag 24 en maandag 28 mei vanaf 19.00 uur een ‘konijnenkeuring’. Tijdens deze dagen worden konijnenbezitters in de gelegenheid gesteld om (op afspraak) hun konijn tegen een lager tarief te laten vaccineren tegen Myxomatose, VHD1 en VHD2.

Een dierenarts van Dierenkliniek de Delta verzorgt de vaccinaties. De kosten zijn € 30,- per konijn. Het vaccin beschermt het konijn een heel jaar.

Ook kunt u het konijn gratis laten controleren op conditie, vacht en nagels. De controle wordt uitgevoerd door dierverzorgers van Het Buitenbeest. Als dat nodig is worden klitten verwijderd of de nageltjes geknipt. Ook ontvangt u voedingsadvies voor het konijn. Heeft het konijn last van olifantstanden, dan bestaat de mogelijkheid de tanden in te laten korten. Na afloop wordt een gezondheidscertificaat afgegeven. U krijgt een zakje biologisch voer voor het konijn mee en kinderen krijgen een konijnenkleurplaat.

Afspraak maken

Heeft u interesse uw konijn te laten vaccineren? Dan kunt u dagelijks, tussen 14.00 en 16.00 uur, een afspraak maken via telefoonnummer 079-352 0624. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Logeren

Wilt u uw konijn laten logeren op Het Buitenbeest, dan zijn vaccinaties tegen Myxomatose en VHD1 en VHD2 verplicht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de stadsboerderijen op www.stadsboerderijen.org.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen