Nieuwe waterstofperoxidebehandeling Speelvijver Noord Aa

Foto: Gemeente Zoetermeer

Arcadis en de Universiteit van Amsterdam behandelen op dinsdag 14 augustus de speelvijver van de Zoetermeerse Plas opnieuw met waterstofperoxide. Vooralsnog geldt er een waarschuwing blauwalg voor zowel het Noord Aa Zwemstrand als voor de Speelvijver.

Een waarschuwing wil zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Daarom het advies om dit voorlopig niet te doen. De Speelvijver kreeg op 12 juli een eerste behandeling met waterstofperoxide. De blauwalg verdween en de waterstofperoxide had verder geen schadelijke effecten.

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) informeert ons wekelijks over de waterkwaliteit. Helaas heeft de ODMH inmiddels weer blauwalg geconstateerd. Omdat de behandeling met waterstofperoxide wel degelijk positieve resultaten had, komt er een tweede behandeling. Hiervoor sluiten we op dinsdag 14 en woensdag 15 augustus het zwemgedeelte bij het kinderstrand af.

Meer informatie

Kijk op zwemwater.nl voor meer informatie of bel met de zwemwatertelefoon (0800-9036) voor actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Houd ook onze Facebook en Twitter in de gaten voor de actuele berichten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen