Wandelt u mee met de rondleiding in de Natuurtuin?

Foto: Gemeente Zoetermeer

Bent u wel eens mee geweest met de gratis rondleiding in de Natuurtuin? U kunt zondag 25 maart meewandelen onder begeleiding van een natuurgids. Komt u ook? De wandeling start om 14.00 uur bij ’t Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

In de Natuurtuin zijn diverse lentebodes te zien, zoals sneeuwklokjes, lenteklokjes, narcissen en sleutelbloemen. De vogels zijn volop aan het zingen. Tijdens de wandeling kunt u zien dat er afgelopen winter veel werk is verzet. Door de vrijwilligers van knotgroep Meer en Woud en Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin. Maar ook tijdens de NLDoetdag op 10 maart hebben 40 deelnemers meegeholpen met verschillende werkzaamheden zoals het gemaaide riet afgeruimd, een gedeelte van het klinkerpad opnieuw bestraat, paden aangevuld met halfverharding en in de insectenweide (vlakbij het insectenhotel) de achtergebleven wortels er uit gehaald. Iedereen bedankt die mee heeft geholpen! De insectenweide wordt dit voorjaar ingezaaid met een eenjarige akkerkruidenmengsel.

U bent van harte welkom om mee te lopen en de deelname is gratis. Honden mogen niet mee in de Natuurtuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de Natuurtuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. Via de website www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in de tuin en kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen